Wigilie firmowe i sylwestry

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest proste. Ale załóżmy, że firma ma swoje zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi mieć w menu.

Bez wątpienia na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy jednak przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, ale postne. Pierwszym i bardzo ważnym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go też przygotować pieczonego, grillowanego lub smażonego, ale powinno się pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im więcej potraw zimnych, tym dużo lepiej. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa np. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami – np. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może posiadać barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną lub na przykład. zupę grzybową bądź także krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być również wyposażona w opłatek, soki oraz ciepłe napoje – kawę i herbatę w przynajmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną , a dodatkowo prawdziwą i herbatę na przykład. czarną i zieloną. Warto również pamiętać o słodkościach – o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach , a oprócz tego słodyczach. Taka wigilia na pewno będzie bardzo udana.
Źródło: Szczecin impreza sylwestrowa.

FacebookTwitterGoogle+Share

admin / / Inne

Dodaj komentarz